2014 jubileumjaar DCMA

Dit jaar 2014 luidt het jubileum in van de DCMA. Wij bestaan dan al weer 30 jaar! De DCMA wil daar een echt feestjaar van maken. Dat betekent werk aan de winkel.

We beginnen alvast met een nieuwe website! We hopen met deze modernisering van onze website nog beter in de actuele informatie te kunnen voorzien, en de service voor onze leden te vergroten.

Op 16 februari zal de Algemene Ledenvergadering plaatsvinden in Loosdrecht. Klik hier voor verdere informatie. Don Rosenbaum (bekend van de wereldhit ‘Swimming into deep water’ in de jaren 70 geproduceerd door Boudewijn de Groot) zal alsdan een akoestisch optreden komen geven.

Het bestuur zal (na stemming door de ledenvergadering) uitgebreid worden met twee nieuwe leden, te weten Dick Bolle (bekend van Shirley Ann) en Richard Lamers (een oude bekende en zeer actief lid van de DCMA).

Op de vergadering zal ook de nieuwe DCMA CD worden uitgereikt. Deze CD staat weer boordevol met maar liefst 22 tracks van Nederlandse country en cross over acts en geeft een goed beeld van wat er momenteel op country gebied in Nederland is te beluisteren. De CD is gratis voor DCMA leden.

Bovendien is het bestuur momenteel bezig te onderzoeken of de tracks ook op download sites beschikbaar gemaakt kunnen worden.

Het bestuur is thans hard bezig een locatie te bespreken voor het gala. Meer hierover op de vergadering. Het ziet er naar uit dat het een spetterend gala zal worden, met zeer waarschijnlijk ook een after party en een jam sessie, dus dat wordt smullen. Houd u er svp rekening mee dat het gala waarschijnlijk niet meer in september zal plaatsvinden, maar mogelijk verhuist naar november. Wij denken dan aan zaterdag 8 november in de avond. Locatie en verdere bijzonderheden dus bekend te maken op de ledenvergadering.

Het feestjaar zal ook andere activiteiten kennen. Zo wil het bestuur voor de zomer een zgn. ‘showcase avond’ organiseren waarin nieuwe country acts zich kunnen presenteren voor het publiek. Ook zal voor jonge songwriters een singer song avond georganiseerd worden. Het is de bedoeling op dit seminar een schrijver uit te nodigen die tips en tricks zal geven in de vorm van een huiskamer seminar. Vanwege het besloten karakter zijn de plaatsen hiervoor beperkt, maar DCMA leden krijgen uiteraard voorrang.

Goed, genoeg werk aan de winkel dus in dit jaar. Laten we er met zijn allen een super mooi jaar van maken en ons best doen om de country muziek nog beter voor het voetlicht te brengen!

Tom Ensink
voorzitter